Gazi Üniversitesi 2024 Alan Bazlı Sıralamaları Açıklandı. Üniversitemiz 2024 yılında da “Eğitim” Alanında Liderliğini Sürdürüyor
15 Nisan 2024 | 15:55

Gazi Üniversitesi, QS Alan Bazlı Sıralamalarında "Eğitim" alanında uluslararası istikrarını sürdürmektedir. 2023 yılında dünya genelinde "Eğitim" alanında sıralamaya giren 382 üniversite arasında 27. sırada yer alarak, ilk %7'lik dilimde konumlanan üniversitemiz 2024 yılında bu kez sıralamaya giren 420 üniversite arasında 36. sıraya yerleşerek ilk %8'lik dilimde yer aldı.  

Bu süreçte Gazi Üniversitesi, Türkiye'deki üniversiteler arasında "Eğitim" alanında öncü konumunu korurken hem 2023 hem de 2024 yıllarında Türkiye'den bu alanda sıralamaya giren üniversiteler arasında birinci sırada yer aldı. Üniversitemizin bu istikrarlı başarısı, akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları, güçlü eğitim programları ve uluslararası iş birliklerine verdiği önemle açıklanabilir. Ayrıca öğrenci ve öğretim üyelerinin araştırmalardaki yenilikçi yaklaşımları ve bilimsel çalışmaları da bu başarıda büyük rol oynamaktadır.

Üniversitenin eğitim alanındaki istikrarlı başarısı ve bu alanda Türkiye lideri olması, Türkiye'nin eğitim alanındaki öncülüğünü arttırmaktadır. Gazi Üniversitesi, Eğitim alanındaki bu istikrarını gelecek yıllarda daha da ileri taşımayı hedefleyerek eğitimde mükemmelliği yakalamayı amaçlamaktadır.

 

2023 yılı Türkiye Sıralaması:

 

2024 Yılı Türkiye Sıralaması:

background image