Aday Memurlara Yönelik Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Programı Başladı
15 Nisan 2024 | 15:45

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, Üniversitemize açıktan atanan ve göreve başlayan aday memurlara yönelik, 15 Nisan-11 Haziran tarihleri arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 55. maddesi uyarınca “Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim” programları düzenleniyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim programı Rektörlük binasında yer alan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Seminer Salonu’nda başladı. Programın açılış konuşmasını Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik yaptı. Fahrettin Ecik, Türkiye’nin temel eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi olarak personelin kişisel gelişimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda personele yönelik güncel konularda hizmet içi eğitimler düzenlendiğini anlatan Fahrettin Ecik, aday memurlara yönelik olarak da temel ve hazırlayıcı eğitim programları düzenlediklerini söyledi. Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, eğitime katılan aday memurlara başarılar diledi.

İdari Mali İşler Daire Başkan Vekili Selçuk Özmen de personelin kişisel gelişimini desteklemek için hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini söyledi. Selçuk Özmen, “Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim” programına katılan personele başarılar diledi.

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay ise Gazi Üniversitesi olarak personele yönelik eğitim programları düzenlediklerini söyledi. Ayça Tunçay, “Aday Memur Temel ve Hazırlayıcı Eğitim” programı hakkında bilgiler verdi ve eğitime katılan aday memurlara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Betül Aydoğan’ın “Türkçe Dil Bilgisi Kuralları” adlı dersiyle eğitim programı başladı. Program kapsamında Atatürk İlkeleri, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, İnkılap Tarihi, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi, Halkla İlişkiler, Milli Güvenlik Bilgileri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Yazışma ve Dosyalama Usulleri, İnsan Hakları, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Haberleşme, Genel Olarak Devlet Teşkilatı, Gazi Üniversitesi Teşkilatı, Daire Başkanlıkları Teşkilat Şeması Görev ve Sorumlulukları, Diksiyon, İşletim Sistemleri, Kurumsal Bilgi Güvenliği, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Kurumsal Bilgi Yönetim Sistemleri, Kelime İşlemci Programları, Bilgi Edinme Kanunu, Hesap Tablosu Programları, Disiplin İşlemleri, Mobbing, Protokol Kuralları, Etkili İletişim, Sürekli İşçi ve Sözleşmeli Personel Disiplin İşlemleri, Sürekli İşçi ve Sözleşmeli Personel Özlük Hakları, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, Beden Dili Kullanım Teknikleri konularında bilgi verilecek.

-1 -1 -1 -1 -1
background image