Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene’yi Ziyaret Etti
15 Nisan 2024 | 20:00

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı işbirliğinde 15-20 Nisan tarihleri düzenlenen ve birincisi Üniversitemizde gerçekleştirilen “Irak Üniversitelerinde Türkçe Bölümler için Türk Dili ve Edebiyatı Programları Geliştirme 2. Çalıştayı”na katılmak üzere Kerkük’e gitti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kerkük’teki temasları kapsamında Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene’yi ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Üniversitemiz Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, Eğitim Öğretim Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Seyfullah Yıldırım ve Özel Kalem Müdürü Murat Tunçbilek eşlik etti. Türkmeneli Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Ziya ile Türkolog Prof. Dr. Çoban Uluhan’ın da yer aldığı ziyarette, Üniversitemiz ile Türkmeneli Vakfı arasında iş birliği imkanları ele alındı. Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Türkmeneli -1 Türkmeneli -1 Türkmeneli -1